maanantai 9. kesäkuuta 2014

Opinnäytetyö

Päätin että teen opinnäyteyöni jo keväällä 2014 edellisenä syksynä ja sain alkaa piirrellä luonnoksia heti sillä opinnäyteyön aloitukseen oli enää yksi jakso välissä. Opinnäyteyön aiheeksi annettiin taru. Omaksi tarukseni valikoitui lopulta Näkki. Näkki kuuluu veden väkeen ja on paha olento, joka houkuttelee veteen viattomia ihmisiä. Näkin myös kerrotaan olevan alunperin jonkun tapaturmaisesti hukkuneen sielu. Kun olin valinnut aiheekseni Näkin päädyin melko nopeasti lumme teemaan joka liittyy läheisesti Näkkiin ja Näkin asuinympäristöön. Näkki aiheella pelotellaan pääasiassa lapsia, jotteivat he menisi veden äärelle yksin. Halusin aiheestani huolimatta tehdä herkän ja kauniin korusarjan, johon kuitenkin jollain tavalla toisin näkyviin myös Näkin.



Opinnäytetyön tekemiseen kuuluu osana myös tehdä tekniset piirustukset sekä esityskuvat. Lopulta päätin tehdä korvakorut sekä kaulakorun helminauhalla ja helmilukolla. Hopeiseen riipukseen tulisi kirkkaita ja vihreitä safiireita hiertäen, sekä savukvartsi umpisarjaan istutettuna. Tämä ruskea savukvartsi kuvaisi Näkkiä lumpeenlehdellä. Vihreät ja kirkkaat safiirit olisivat kastepisaroina lehdellä. Korvakoruihin ja helmilukkoon tulisi myös kirkkaita safiireita.






Helmilukon pohja ja kieli.




Korvakoruen prisurilukkojen etu- ja takaosat



Prisurilukot kokonaisiksi niittattuina. 



Helmilukon kansi kiinni juotettuna kivien sovittamisen jälkeen. 



Korvakorujen safiirit kiinni heirrettynä. 



Valimiit korvakorut.



Helmilukko raeistutetuilla safiireilla.



Valmis korusarja.

Varsinaisen työn ja piirrustusten lisäksi opinnäytetyöhön kuului tehdä myös kirjallinen työ. Sain varsinaisen työn hyvissäajoin ilman suurempia ongelmia valmiiksi, joten myös kirjallisen työn tekoon jäi hyvin aikaa. Kokonaisuudessaan opinnäytetyö prosessi sujui hyvin ja aikataulussa. Korusaraan olen kohtuullisen tyytyväinen ja toteutus on suunnitelman mukainen ja siisti. Kuitenkin jälkikäteen ajateltuna muuttaisin työtäni ainakin riipusosan osalta huomattavasti toisenlaiseksi. Ajattelen kuitenkin tätä työtä nyt työnä muiden joukossa ja olen tyytyväinen kun opinnäytetyö on tehty ja se täyttää opinnäytetyölle asetetut vaatimukset ja enemmänkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti