sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Toinen työssäoppiminen

Olin syksyllä toisessa työssäoppimisessamme Kultaseppä Räsäsellä Oulussa. Räsäsellä on liiketila Oulun keskustassa jossa hän myy omaa tuotantoaan sekä tekee jonkin verran myös korjaustöitä. Pääasiassa hän tekee tilaustöitä. Minä pääsin myös tekemään kaikkia edellä mainittuja työssäoppimisen aikana. Itselle uusina asioina pääsin tekemään kultauksia ja rodinointeja.


Näihin riipuksiin sovitettiin ensin kivet, istutettiin ne ja vielä viimeisteltiin kiillotus. Nämä ovat Räsäsen omaa piensarjatuotantoa.



Näille kalvosinnapeille tein muutostyönä nuo vähemmän pyöristetyt pohjalevyt.





Kuningaskäätyjä.




Työssäoppimiseen sisältyi myös arvosteltava näyttö. Tein tilaustyönä tuollaisen kaulakorun, joka oli tilattu ja pääpiirteittään suuniteltu. Lopullisen "kuplien" sijoittelun ja koon sekä muodon sain kuitenkin päättä itse.



Hopeisia, sekä hopeisia kullattuja kokardeja sekä pinssejä.



Korjaustyöt olivat myös uusia kokemuksia. Tässä kruunusormuksen koonmuutos.





Vanha hopealusikka sai uuden ulkomuodon.

Työssäoppimiset ovat kyllä olleet todella hyödyllisiä siinä mielessä, että työnteko on erilaista verraten koulutyöhön. Töitä valmistuu nopeammalla tahdilla ja niin sitä myös kehittyy nopeammaksi tekijäksi ja näkee millaista kultasepän työ käytännössä on. Räsäsellä oli mukava olla työssäoppimassa ja Jukka antoin minulle hyvin monipuolisesti hommia ja koen että oma itseluottamus kasvoi omaa työtä kohtaan harjottelun aikana. Mukava juttu kaikin puolin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti