tiistai 12. helmikuuta 2013

Rivisormus

Kivenistutus tekniikat jatkuvat ja seuraavana tehtiin rivisormus 925- hopeasta ja cubic zirconioista. Kivien värit ja määrän sai itse valita ja ajattelin heti laittaa kiviä kolme, koska minusta esimerkiksi viisi kiveä ei olisi näyttänyt niin kivalle, koska ne olisivat levittäytyneet niin leveälle sormuksen yläosaan. Meinasin ensin, että laitan kolme mustaa kiveä, mutta sitten kun menin katsomaan vaihtoehtoja opettajaltamme Hannulta niin päätinkin ottaa mustien kivien keskelle yhden vaalean violetin kiven.


Sitten päästiin aloittamaan itse sormuksen tekoa. Ensin piti saada vedettyä neliötankoa, joka olisi 4*4mm.



Sormusaihion päät valssattiin levyvalssissa 2mm.



Sormusaihio juotettiin kiini, pyöristettiin ja leimattiin. Sormuksen yläosaan jää tuo 4*4mm kiviosa josta muotoillaan kivi- istutuksia varten kynnet.




Seuraavaksi tuohon sormuksen yläosassa olevaan kiviosaan piirrotettiin paikat kiville ja nämä paikat rajattiin sahaamalla sahanteränleveä jälki jokaisen alueen väliin. Kiville porattiin reiät sormusrungon läpi.





Poratut reiät sovitettiin kiville sopiviksi mikroporalla ja pallon muotoisilla ruusuporanterillä.


Tässä yllä näkyy valmiit sovitteet. Kivien taulut eli päälyosat jäävät ihan hitusen verran tuon sormusrungon sisäpuolelle.





Seuraavaksi sahattiin ja viilattiin nuo sormuksen kynsien sormusrungon sivuosissa olevat osat irti toisistaan.



Sitten viilattiin ja jyrsittiin mikroporassa olevalla jyrsinterällä nuo sormusrunkoon nähden pitkittäin olevat kynnet irti toisistaan.



Kivet istutettiin paikalleen kääntämällä nuo kynnet kivien päälle istutuspunsselilla. Tähän asti istutuksia tehtäessä on koru laitettu kiinni istutuskuulaan, mutta nyt ohje oli, että kuulaa käytettäisiin vasta jos voimat eivät muuten riitä istutusta tekemään. Tuossa sormusta pystyi hyvin kokoajan pyörittelemään ja tarkkailemaan samalla kivien asentoa helpommin.




Kynsien pinnat siistittiin istutuspunsselilla ja erilaisilla pienillä kiillotuslaikoilla, sekä vahoilla. Myös sormuksen rungon pinnat viilattiin ja filssattiin lopulliseen muotoonsa.






Lopuksi sormus kiillotettiin ja sittenpä olikin valmista! Tätä työtä oli mukava tehdä, koska siihen sisältyi mukavaa pikkutarkkaa viilaamista ja muuta näpertämisä mikä oli mukavaa. Sormus myös valmistui ihan kohtuullisessa ajassa ja nykyään onkin mukava kun töitä valmistuu välillä nopeammassa tahdissa, niin huomaa, että kehitystä on tapahtunut ainakin perustekniikoissa. Olen sormukseen erittäin tyytyväinen. Tekisi mieli tehdä heti lisää samanlaisia erivärisillä kiviyhdistelmillä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti